Om Grønn Torsdag

Grønn Torsdag er en podcast, digital møteplass og serie med digitale nettmøter om grønn politikk. Det er en møteplass for samtale, diskusjon og informasjonsdeling. Jonas Bugtene Boulifa, Marièl Eikeset Koren, Mariken Kjøhl-Røsand, Anders Marstrander, Jon Lurås og Karina Ødegård står for organiseringen og gjennomføringen av Grønn Torsdag, og savnet etter en møteplass for oss som holder til i distriktene var utgangspunktet. Innlandet og Viken er fylker som er såpass store i utstrekning at fysiske møter vil kreve lange reiser for mange. Alternativet, som Jon og Karina ikke var fornøyd med, er at slike møter blir forbeholdt personer som holder til i byene. Grønn Torsdag er ment for alle, som er interessert i eller vil diskutere grønn politikk og det gode grønne bærekraftige samfunnet. Det første nettmøtet ble avholdt 4. oktober 2018 og møtene holdes stort sett på, som navnet tilsier, på torsdager. For å inkludere enda flere er nettsiden www.gronntorsdag.no etablert, og mange av møtene legges ut som podcast i etterkant av møtet. Utvalgte møter legges i tillegg ut på YouTube.

Podcastformatet til Grønn Torsdag er blitt såpass populært, at vi nå kan se på Grønn Torsdag som en podcast, der vi stort sett gjør opptak live og der du er invitert til å være med.

Formatet de forskjellige torsdagene varierer noe. Noen grønne torsdager kringkastes utelukkende som opptak, og da legger vi dem ut på annonsert tidspunkt på Facebook og YouTube, og podcast kommer kort tid etter. De fleste grønne torsdager er liveopptak der du kan være med som deltaker eller publikum. I denne kategorien er det noen møter som ikke legges ut i ettertid. Da må du altså være der for å få det med deg.

Alle innspill til temaer er velkomne, og vi håper at flest mulig får glede av møtene.

Grønn Torsdag driftes av Grønn Dialog, og er knyttet til Miljøpartiet de Grønne, ved at de som driver det alle er aktive i partiet. Grønn Torsdag fungerer likevel uavhengig av partiorganisasjonen. Det vil si at MDG på ingen måte nødvendigvis mener det samme som fremkommer av gjester i Grønn Torsdag, og Grønn Torsdag kan også ha samtaler, som inneholder kritikk av MDG. Utsagn og perspektiver i Grønn Torsdag kan også løftes for å fremme et perspektiv uten at det er uttrykk for MDGs eller redaksjonens meninger.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke denne siden, aksepterer du vår bruk av informasjonskapsler.  Les mer